Tips & tricks

Beweeganalyse

Regelmatig bewegen is van groot belang! Recreatief bewegen, intensief bewegen en spiertraining.
Haal jij de norm van bewegen? Doe de beweeganalyse voor een beter inzicht.

Tips & tricks

Waarom krachttraining?

Krachttraining heeft veel meer positieve effecten  dan je je realiseert. Het belang er van wordt door middel van onderzoek keer op keer weer duidelijker en als personal trainer kan ik het best passende programma voor je maken. 

Het is meer dan alleen maar wat oefeningen met gewichten, het betekent ook regelmatig trainen, voldoende rusten en aanpassingen doen in je voeding. De positieve effecten zijn zowel fysiek als mentaal, je vergroot de kans op een langer gezonder leven. 

In plaats van krachttraining is het beter om de term spiertraining te gebruiken, aangezien deze trainingen zoveel meer doen dan alleen het vergroten van je kracht. En door structureel deze trainingen te doen zullen ook automatisch meerdere
van deze effecten bereikt worden. 

Enkele van de positieve effecten:


– Vermindering van de kans op Alzheimer
– Je ervaart minder stress
– Negatieve gedachten verminderen en positieve gevoel neemt toe 
– Slaapkwaliteit neemt toe
Je spieren worden sterker, en daarbij ook de pezen
– Je lichaam wordt sterker
– Meer spieren betekent minder lichaamsvet
– Sterkere botten
– Je krijgt meer energie en je vermoeidheid kan afnemen 
– De conditie van het hart neemt toe
– Je lichaam gaat er beter uit zien. 

Tips & tricks

Het belang van voldoende water drinken

Iedereen weet dat voldoende water drinken belangrijk is, maar waarom dan? Mogelijk is het lastig voor je om voldoende water te drinken, verdiep je dan eens in de voordelen en zoek naar een patroon dat bij jou en bij jouw leefstijl past. Behalve dat het belangrijk is om voldoende te drinken, kan het drinken van te weinig water zelfs leiden tot klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, concentratie vermindering en vermoeidheid. Bij uitdroging zijn er nog ernstigere gevolgen. Is er uiteindelijk een vochttekort dan kan het ook invloed hebben op je stofwisseling en weerstand, vermindering van je doorbloeding of kunnen er zelfs maag darmproblemen ontstaan.  

Hoeveel glazen water drink jij per dag?

Water is het belangrijkste en goedkoopste supplement wat er is, de positieve effecten zijn eindeloos. Het is goed voor je huid, kan hoofdpijn voorkomen, zorgt voor het transport van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen, en is ook van belang voor lichaamsprocessen zoals ademhaling, warmteregulatie en stoelgang. Voldoende water drinken is ook goed voor je organen zoals lever, nieren, darmen en hart. 

Op welke momenten op de dag zou jij water kunnen drinken?